torstai 21. helmikuuta 2008

Haute Coiffure Francaise: Vertiges






















Haute coiffure Francaise esitti helmikuun puolessavälissä uuden kokoelman nimeltään Vertiges. Vertiges tarkoittaa pyörrytystä ja huimausta. Suomen osasto teki hetimiten oman Vertiges kokoelman, suomalaisille malleille toteutettuna.
Alexandren muistonäytöksestä tuli monelle mieleenpainuva kokemus, tämän kertaisen muodin julkaisun ohessa. Yllä viralliset Ranskan linjakuvat.

Haute coiffure Francaise kevät-kesä 2008 kokoelma Vertiges:
Huimaavat hiukset

Kevään ja kesän ranskalaisia muotihiuksia voisi luonnehtia äärimmäisen liikkuviksi luonteeltaan. Tarkat leikkaukset yhdistetään saksilla tehtyihin rakennemuotoiluihin, jotka mahdollistavat nämä hallitut ja helppohoitoiset hiustyylit. Naisten hiusmuodille tunnusomaista ovat ääripituudet. Joko hiukset ovat kunnolla pitkät tai sitten reilusti lyhyet, välimallia ei tällä kaudella ole. Liikkuvat hiukset mahdollistaa reilu kerrostus. Pehmeät ja joustavat muotoilutuotteet sopivat tämän kauden hiusten viimeistelyyn. "Hiuskypärää" tulee välttää.
Värimaailma on luonnollinen sävyiltään. Muodikas hiusväri on pehmeä, lähes puuterimainen. Punaisista sävyistä taitetaan harmaalla terävin kärki pois. Tummissa sävyissä suositaan kylmiä värejä. Vaalea kastanja yhdistetään esim. mattaiseen kultasävyyn.
Lyhyt leikkaus on rohkeasti kerrostettu päälaen alueella ja kampaussuunta on eteenpäin. Painopisteet tässä leikkauksessa on etuhiuksissa ja niskassa. Vahvat etuhiukset leikataan kaarevasti, hyvin vähän keventäen. Etuhiukset viimeistellään kiiltäviksi ja sileäksi pyöröharjalla föönaten. Loput hiuksista kuivataan sormin, mielellään jollakin sopivalla, rakennetta antavalla, muotoilutuotteella.
Naisten pitkä malli on todella naisellinen ja pehmeästi laskeutuva kiharapilvi. Botticellin Madonna on inspiroinut muodinluojia tähän tyyliin. Luonnolliset kiharat tehdään suoristusrautaa käyttämällä. Kiharaa rakennetta tukee leikkaus, joka tehdään ainoastaan saksilla. Uudenlainen tapa kerrostaa antaa tälle kiharalle hiustyylille ilmavuutta ja liikkuvuutta. Pehmeä punasävy antaa kiharoille sähäkkyyttä.
Miesten hiusmalli tuo mieleen 1960-luvun muodin.Hiuksissa on sopivasti pituutta, ja hiusten liikkuvuuden mahdollistaa kerrostaminen, voimakas rakennemuotoilu ja pituuserot. Rento tyyli miellyttää varmasti 2000-luvun miehiä.




















Ei kommentteja: